Overslaan en naar de inhoud gaan

Tax Course | 2023 | IJsland

Bedrijf:
Richting(en): Fiscaal |
Niveau: WO
Locatie: Nederland
Startdatum: 23 november 2023
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van PwC

De Tax Course komt er weer aan! Ben jij er klaar voor?

Ben je nog zoekende welke specialisatie binnen Tax het beste bij jou past? Is het einde van je wo-opleiding Fiscale Economie of Fiscaal Recht bijna in zicht? Ben je nieuwsgierig naar de cultuur van PwC? Blok dan 23 tot en met 26 november in je agenda en ga met ons mee op Tax Course naar…IJsland!

Alleen samen behaal je het beste

De Tax Course 2023 geeft jou alle inzichten die je nodig hebt om een goed beeld te krijgen van hoe het is om als fiscalist bij PwC te werken. Je gaat samen met je medestudenten aan de slag met een real-life case van een van onze klanten. Tijdens de case maak je kennis met alle verschillende Tax disciplines binnen PwC, zo leer je direct wat onze specialisten in de praktijk doen. Door de steeds sneller veranderende markt, mensen en technologie moeten we ons blijven ontwikkelen. Juist daarom zijn wij benieuwd hoe jij met jouw frisse blik ons daarbij kan helpen.

Ervaar de sfeer van PwC

Je proeft de sfeer van PwC niet alleen tijdens het behandelen van de cases, maar ook tijdens te gekke activiteiten waarbij je gaat ontdekken, ontspannen en genieten. We hebben een avontuurlijk programma klaar staan zodat wij elkaar op informele wijze kunnen leren kennen. Want niet alleen wat je gaat doen is belangrijk, maar juist ook met wie!

Adembenemend landschap: IJsland!

Natuurlijk vindt de Tax Course 2023 niet plaats in een stoffige vergaderzaal. Je gaat naar een eiland dat bij de poolcirkel is ontstaan, met evenveel inwoners als de stad Utrecht. Een landschap dat bestaat uit kraters, vulkanen, watervallen, zwarte stranden, mostapijten, geisers en ijsmeren. We hebben het over…IJsland!

Een betere bestemming om elkaar en PwC goed te leren kennen kunnen wij niet bedenken!

Wie ben jij?

Wij willen graag kennismaken met studenten die maatschappelijk betrokken zijn, relevant willen zijn, willen verbinden en samenwerken met elkaar en de wereld om ons heen. Ben je derdejaars bachelor- of masterstudent Fiscaal Recht of Fiscale Economie? Wil je meer weten over PwC en hoe de fiscaliteit eruit ziet in de praktijk? En wil jij de kans grijpen om jezelf te laten zien en te ontdekken of PwC bij jou past? Dan is de Tax Course 2023 dé reis voor jou!

Ga naar de website van PwC

Other possibilities

Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Werkstudent Employment Tax & Benefits (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht & Eindhoven) - Rotterdam

Fiscaal

- Rotterdam

Sta je te popelen om de fiscale kennis die je tijdens je studie hebt opgedaan in de praktijk te brengen? En ben je daarnaast nieuwsgierig hoe PwC samenwerkt in de wereld van Employment Tax en klanten adviseert en begeleidt op fiscaal gebied? Ga dan aan de slag als werkstudent!

Werkstudent Employment Tax & Benefits (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht & Eindhoven) - Rotterdam
Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Werkstudent Tax Accounting & Tax Compliance Consultancy (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven)

Fiscaal, Banking / Finance

- Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven

Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met toenemende complexe wet- en regelgeving, overheden die volledige transparantie eisen en een toenemende (real-time) informatiebehoefte bij interne en externe stakeholders van de onderneming. Wil jij hét verschil maken ten aanzien van deze grote uitdagingen voor onze klanten? Ben je daarnaast nieuwsgierig naar de inzet van nieuwe technologische oplossingen en ben je een teamplayer? Dan is dit jouw vacature!

Dit ga je doen

Als Werkstudent werk je als volwaardig teamlid in onze Tax Reporting & Strategy praktijk. In de drie maanden dat je bij ons werkt, word je begeleid door een ervaren collega. Als werkstudent ervaar je wat onze professionals dagelijks ervaren en krijg je een goed beeld van het werk dat je te wachten staat als je in vaste dienst bij PwC bent. Een wederzijdse aanwinst en een mooie leerervaring in de laatste fase van je studie.

Dit zijn je belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Je adviseert en ondersteunt ondernemingen ten aanzien van het optimaliseren (automatiseren) van fiscale en financiële processen.

 • Je bent betrokken bij het opstellen van (complexe) belastingaangiften en het opstellen/controleren van de tax positie in de jaarrekening (Dutch Gaap / IFRS / US GAAP).

 • Je adviseert en ondersteunt klanten bij tax accounting vraagstukken.

 • Met behulp van data-extractie en softwareoplossingen help je klanten optimaal gebruik te maken van hun financiële en fiscale data om zo snel mogelijk te voldoen aan hun compliance en rapportageverplichtingen (bijvoorbeeld: vpb-aangifte, Country-by-Country-rapportage).

Krijg een nog betere indruk van onze afdeling via onderstaande video:

https://www.youtube.com/watch?v=ItA0YbzyuvY

Hier herken jij jezelf in:

Je bent getalenteerd en ambitieus. Je wilt jezelf ontwikkelen en al vaardigheden, inzichten en relaties opbouwen waar je de rest van je carrière profijt van hebt.

 • Daarnaast ben je minimaal drie dagen per week beschikbaar.

 • Je studeert de opleiding Fiscaal Recht, Fiscale Economie, Tax & Technology of een andere relevante wo-opleiding (Bedrijfs-) Economie, Accountancy, (Technische) Bedrijfskunde, Econometrie, Wiskunde mits je affiniteit hebt met het werkveld;;

 • Je analyseert en lost graag nieuwe vraagstukken op een praktische en creatieve manier op;

 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal;

 • Je bent nieuwsgierig naar de (technologische) ontwikkelingen binnen je vakgebied en bent gedreven om met je team het verschil te maken;

Dit bieden wij 

We geloven in de kracht van een inclusieve cultuur en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. We bieden je toegang tot het wereldwijde PwC netwerk, waarin je jouw kennis, ideeën en vragen kunt uitwisselen met ervaren professionals van verschillende disciplines. Daarnaast bieden wij:

 • Een passend salaris

 • Een open werksfeer, waar je veel kunt oefenen met het geven en ontvangen van feedback;

 • Een kennisorganisatie, waar je zowel kunt leren van als uitgroeien tot een topspecialist;

 • Tegelijkertijd is er veel ruimte voor brede oriëntatie door samen te werken met andere teams binnen PwC;

 • Teamevenementen;

Aan de slag bij PwC

Ben je enthousiast? Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief, cijferlijst en cv waaruit blijkt waarom jij bij uitstek geschikt bent voor deze functie. Vertel ons ook waarom je voor Accounting, Reporting & Compliance én deze rol kiest. Klik op de rode knop en solliciteer direct!

Na je sollicitatie: 

 • Ontvang je meteen een bevestiging in je inbox.

 • Binnen twee weken nemen we contact met je op voor een kort kennismakingsgesprek.

 • Iedereen enthousiast? Dan plannen we een online assessment en (digitale) afspraak in. Afhankelijk van je score ontvang je een uitnodiging voor een eerste interview. Klik hier voor meer informatie over de sollicitatieprocedure.

Wil je graag meer inhoudelijke informatie over de functie Werkstudent Tax Accounting & Tax Compliance Consultancy bij PwC? Of een kop koffie drinken met een professional? Dat kan! Hugo staat je graag te woord via telefoon, mail of WhatsApp. 

Hugo Verdonk

hugo.verdonk@pwc.com


+31 06 484 557 42

Werkstudent Tax Accounting & Tax Compliance Consultancy (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven)
Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Werkstudent Corporate Tax - Financial Services

Fiscaal

- Amsterdam

Ben jij die nieuwsgierige student met een duurzame blik op de toekomst? Zoek jij een werkstudentschap waar fiscaliteit, technologie en maatschappelijk belang samen komen? Deins je niet terug voor de wereld van private equity, fintechs, (digitale) banken, verzekeraars en pensioenfondsen? Wil jij impact maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

PwC Financial Services is de marktleider op het gebied van duurzame fiscale advisering voor financiële instellingen. Wij adviseren onze (inter)nationale klanten op het gebied van vennootschapsbelasting, bronbelastingen en internationale belastingen. Daarnaast adviseren wij klanten op het gebied van fiscale transparantiewetgeving en tax policy. Technologie, veranderende wet- en regelgeving en maatschappelijke relevantie spelen een cruciale rol in onze dagelijkse werkzaamheden. Wij werken nauw samen met onze collega’s van strategie, onze deals en finance specialisten en de regulatory consultants.  Wij kijken niet alleen naar de dag van vandaag maar vooral naar de dag van morgen.

Ook als werkstudent krijg je direct het vertrouwen om mee te werken aan brede scala aan werkzaamheden op meerdere vakgebieden. 

Wij houden ons bezig met de laatste nationale en internationale fiscale ontwikkelingen. We werken daarin actief samen met andere PwC collega’s in zowel Nederland als wereldwijd. Daarnaast hebben regelmatig overleg met de Belastingdienst en regelgevende instanties zoals de OECD.  

Ons team houdt zich enerzijds bezig met duurzame fiscale advisering van hoog niveau waarbij we ons vastbijten in complexe vraagstukken. Dit is bijvoorbeeld het uitwerken van fiscale consequenties van  nieuwe wetgeving, ESG (duurzame strategie) en technologische ontwikkelingen binnen de financiële sector.

Daarnaast houden wij ons ook bezig met fiscale projecten met een technologische innovatie of maatschappelijke invalshoek. Zo bedenken wij technologische oplossingen waardoor onze klanten makkelijker aan fiscale verplichtingen kunnen voldoen. Denk aan het automatiseren van internationale rapportage verplichtingen voor onder andere banken.

Binnen ons team krijg je als werkstudent alle de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Als het werk het toelaat, werk jij  op die vraagstukken waar je nieuwsgierig naar bent en waar energie van krijgt. 

Ons team staat voor bevlogenheid. Samenwerken en leren in een informele werkomgeving. Wij voorzien onze klanten van hoogstaand advies op complexe (fiscale) vraagstukken en hierbij beperken wij ons niet tot Nederland. Een omgeving waar initiatief gewaardeerd wordt op vakinhoudelijk maar zeker ook op sociaal vlak!

Werkstudent Corporate Tax - Financial Services