Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingediend door Maiko on 25 mei 2018

Inhousedag bij ING - Meet a Trainee

ING is een wereldwijd opererende financiële instelling en één van de grootste banken van Nederland. ING is vaak op zoek naar jong talent welke kan groeien binnen de organisatie. Zo zijn ze altijd op zoek naar stagiaires voor zowel werkstages als afstudeerstages op HBO en WO niveau. Voor een overzicht van alle stages kun je even kijken via afstudeerstage.nl. Hier staan alle stages op die op het moment worden aangeboden door ING voor Hbo en Wo niveau. 

Lees verder Lees verder
Ingediend door Maiko on 19 april 2018

Het inhousedag seizoen gaat weer beginnen!

Op zoek naar een inhousedag? Dit is jou kans! Leer op een gezellige manier een bedrijf beter kennen. Zo weet jij gelijk of een bedrijf bij jou gaat passen. En dat is natuurlijk wat jij wilt, op deze manier kom je niet voor verassingen te staan.

Een inhousedag is er in vele vormen. Zo zijn erg inhousedagen waarbij je gezellig een kopje koffie met iedereen doet. Ook zijn er dagen dat jij mag langskomen voor een lekkere lunch. De meeste inhousedagen hebben een vorm van een presentatie in de dag zitten, ook meestal een rondleiding afgesloten met een borrel. 

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 20 maart 2017

Wat is een inhousedag?

Een inhousedag lijkt een beetje op een business course. Ook van een inhousedag is het doel namelijk om de toppers van de toekomst kennis te laten maken met de organisatie. De groepen zijn meestal groter dan bij een business course het geval is, omdat een inhousedag maar één enkele dag is. Een inhousedag is vaak georganiseerd in de vorm van een informatiedag of een lunch.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 01 december 2016

Motivatiebrief Inhousedag

Je bent (net) afgestudeerd. Zoekend naar een geschikte baan valt je oog op een inhousedag. Je leest de vacature en raakt geïnteresseerd. Je besluit te solliciteren. Onder hoogopgeleide starters zijn zowel hbo als wo traineeships erg in trek. Een inhousedag is de opstart naar een traineeship.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 28 november 2016

De perfecte voorbereiding op een inhousedag

Het is handig om zoveel mogelijk van een organisatie te weten voordat je ergens gaat solliciteren. Een inhousedag geeft je de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met een bedrijf. Tijdens een inhousedag kan je de sfeer van het bedrijf alvast een beetje proeven. Op deze manier kom je erachter of je een klik hebt met het bedrijf. Maar hoe bereid je jezelf voor op een inhousedag?

Voorbereiding

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 17 november 2016

Clifford Chance Inhousedag

Clifford Chance is een global advocatenkantoor. Het bedrijf wordt bestempeld als één van de meest vooruitstrevende advocatenkantoren ter wereld. Clifford Chance heeft ook een gebouw in Amsterdam, waar 330 werknemers aan gecompliceerde internationale transacties en opdrachten werken. Ieder jaar regelt Clifford Chance wel een inhousedag. Maar wat is een inhousedag eigenlijk? En wat doet Clifford Chance precies allemaal?

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 31 oktober 2016

Inhousedag

IKEA, elk huishouden in Nederland heeft thuis wel iets van dit gigantische Zweedse warenhuis staan. Klinkt ook logisch als je hoort dat IKEA elk jaar 9.000 olympische zwembaden kan vullen met de verkochte artikelen. 

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 25 oktober 2016

Presteren bij een Inhousedag, zo ga jij dat doen!

Wil jij “shinen” tijdens een inhouse dag en als winnaar uit de bus komen? Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, een soort open dag waarop jij als student je mag uitsloven tegenover een bedrijf door middel van games, samenwerkingen en casussen te voltooien. Door middel van deze tips zorg ik ervoor dat jij degene bent die zal gaan scoren bij een inhousedag. 

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 20 oktober 2016

Wat is in Inhousedag?

Een inhousedag biedt jou een prima mogelijkheid om op een vrij laagdrempelige manier in één dag kennis te maken met een bedrijf. Je meldt je meestal online aan door middel van het achterlaten van jouw cv en een korte motivatie, of het invullen van een formulier dat deze twee onderdelen combineert. Vervolgens wordt je op basis hiervan geselecteerd. Bij sommige bedrijven vindt er ook nog een selectiegesprek plaats, maar in de regel blijft het bij het opsturen van jouw cv en motivatie.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 06 oktober 2016

Sollicitatietips: do’s and don’ts!

Om goed voorbereid te zijn op je sollicitatie voor een inhousedag of startersbaan staan hieronder een aantal tips die je kunt gebruiken voor je voorbereiding.

Oriëntatie:
In eerste instantie is het belangrijk om te kijken welke inhousedag het beste bij je past.
Alleen wanneer je goed georiënteerd bent kun je je goed voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Denk hierbij aan op welke afdeling je graag zou willen werken, welke carrier stap je wilt maken, wat voor soort bedrijf.  

Lees verder Lees verder