Ingediend door Moongro on 20 maart 2017

Wat is een inhousedag?

Een inhousedag lijkt een beetje op een business course. Ook van een inhousedag is het doel namelijk om de toppers van de toekomst kennis te laten maken met de organisatie. De groepen zijn meestal groter dan bij een business course het geval is, omdat een inhousedag maar één enkele dag is. Een inhousedag is vaak georganiseerd in de vorm van een informatiedag of een lunch.

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 01 december 2016

Motivatiebrief Inhousedag

Je bent (net) afgestudeerd. Zoekend naar een geschikte baan valt je oog op een inhousedag. Je leest de vacature en raakt geïnteresseerd. Je besluit te solliciteren. Onder hoogopgeleide starters zijn zowel hbo als wo traineeships erg in trek. Een inhousedag is de opstart naar een traineeship.

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 28 november 2016

De perfecte voorbereiding op een inhousedag

Het is handig om zoveel mogelijk van een organisatie te weten voordat je ergens gaat solliciteren. Een inhousedag geeft je de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met een bedrijf. Tijdens een inhousedag kan je de sfeer van het bedrijf alvast een beetje proeven. Op deze manier kom je erachter of je een klik hebt met het bedrijf. Maar hoe bereid je jezelf voor op een inhousedag?

Voorbereiding

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 17 november 2016

Clifford Chance Inhousedag

Clifford Chance is een global advocatenkantoor. Het bedrijf wordt bestempeld als één van de meest vooruitstrevende advocatenkantoren ter wereld. Clifford Chance heeft ook een gebouw in Amsterdam, waar 330 werknemers aan gecompliceerde internationale transacties en opdrachten werken. Ieder jaar regelt Clifford Chance wel een inhousedag. Maar wat is een inhousedag eigenlijk? En wat doet Clifford Chance precies allemaal?

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 03 november 2016

Allen & Overy Inhousedag

Ben je je aan het oriënteren op de arbeidsmarkt en op zoek naar een leuke baan? Dan krijg je hier de kans om bij Allen & Overy aan de slag te gaan! Allen & Overy organiseert meerdere Inhousedagen per jaar. Deze Inhousedag bestaat uit een lunch. De Inhousedagen worden voor bachelor studenten en master studenten georganiseerd. Maar wat is een Inhousedag precies? Wat voor een bedrijf is Allen & Overy? Wat heb jij en wat heeft het bedrijf er aan?

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 31 oktober 2016

Inhousedag

IKEA, elk huishouden in Nederland heeft thuis wel iets van dit gigantische Zweedse warenhuis staan. Klinkt ook logisch als je hoort dat IKEA elk jaar 9.000 olympische zwembaden kan vullen met de verkochte artikelen. 

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 25 oktober 2016

Presteren bij een Inhousedag, zo ga jij dat doen!

Wil jij “shinen” tijdens een inhouse dag en als winnaar uit de bus komen? Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, een soort open dag waarop jij als student je mag uitsloven tegenover een bedrijf door middel van games, samenwerkingen en casussen te voltooien. Door middel van deze tips zorg ik ervoor dat jij degene bent die zal gaan scoren bij een inhousedag. 

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 20 oktober 2016

Wat is in Inhousedag?

Een inhousedag biedt jou een prima mogelijkheid om op een vrij laagdrempelige manier in één dag kennis te maken met een bedrijf. Je meldt je meestal online aan door middel van het achterlaten van jouw cv en een korte motivatie, of het invullen van een formulier dat deze twee onderdelen combineert. Vervolgens wordt je op basis hiervan geselecteerd. Bij sommige bedrijven vindt er ook nog een selectiegesprek plaats, maar in de regel blijft het bij het opsturen van jouw cv en motivatie.

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 20 oktober 2016

Tips om te scoren bij een Inhousedag

Hoe kom je nou als winnaar uit de bus tijdens een inhousedag? Inhousedagen zijn van die dagen waarop je als student of starter jezelf moet bewijzen aan de hand van verschillende cases. In dit artikel staan een aantal tips om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 06 oktober 2016

Sollicitatietips: do’s and don’ts!

Om goed voorbereid te zijn op je sollicitatie voor een inhousedag of startersbaan staan hieronder een aantal tips die je kunt gebruiken voor je voorbereiding.

Oriëntatie:
In eerste instantie is het belangrijk om te kijken welke inhousedag het beste bij je past.
Alleen wanneer je goed georiënteerd bent kun je je goed voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Denk hierbij aan op welke afdeling je graag zou willen werken, welke carrier stap je wilt maken, wat voor soort bedrijf.  

Read more Read more