Overslaan en naar de inhoud gaan

Allen & Overy Inhousedag

Ben je je aan het oriënteren op de arbeidsmarkt en op zoek naar een leuke baan? Dan krijg je hier de kans om bij Allen & Overy aan de slag te gaan! Allen & Overy organiseert meerdere Inhousedagen per jaar. Deze Inhousedag bestaat uit een lunch. De Inhousedagen worden voor bachelor studenten en master studenten georganiseerd. Maar wat is een Inhousedag precies? Wat voor een bedrijf is Allen & Overy? Wat heb jij en wat heeft het bedrijf er aan?

Wat is een Inhousedag
Een Inhousedag is voor het bedrijf en voor de ‘toekomstige werknemer’ een goede manier om kennis met elkaar te maken. Een Inhousedag kan worden georganiseerd als een lunch of een dag met verschillende activiteiten. Voor jou is het een perfecte gelegenheid om te kijken of Allen & Overy bij je past. Misschien kom je er na de Inhousedag wel achter dat het bedrijf niets voor jou is, of dat het juist het bedrijf is waar jij al een tijd naar op zoek bent! Voor een bedrijf is het ook een goede manier om te kijken of jij de perfecte kandidaat bent voor het bedrijf. Zo kunnen zij beslissen of ze je zullen aannemen of niet. Tijdens de Inhousedag zal het je duidelijk worden wat de werkzaamheden binnen het bedrijf zijn en hoe de sfeer in het bedrijf is.

Wat is Allen & Overy voor een bedrijf?
Allen & Overy is een adviesbedrijf op juridisch gebied. Het bedrijf adviseert ondernemingen, financiële instellingen en overheidsinstanties. Om te werken bij Allen & Overy is juridische kennis een grote voorwaarde. Allen & Overy is een internationaal advocatenkantoor, waarbij het hoofdkantoor in Amsterdam gevestigd is. Het bedrijf heeft in 42 steden in 29 landen kantoren en er werken ongeveer 5000 medewerkers.

Allen & Overy Inhousedag
De Allen & Overy Inhousedag wordt voor bachelor en master studenten georganiseerd. Je kunt met de werknemers van het bedrijf mee lunchen. Tijdens de lunch hangt er een informele sfeer, dus wees niet bang voor een erg formele lunch, waarbij niet gelachen kan worden. De Inhousedagen worden voornamelijk onder de naam van een ‘oriënterende lunch’ georganiseerd.

Bachelor student
Als bachelor student kom je met meerdere studenten samen bij Allen & Overy. Tijdens de lunch ontmoet je verschillende advocaten en kun je hier met al je vragen terecht. Je luncht mee met de gewoonlijke kantoorlunch, zo krijg je dus een extra goede indruk van het bedrijf en de omgang met elkaar. Deze lunch wordt iedere laatste vrijdag van de maand georganiseerd en rond 12.30 uur sluit je je samen met andere studenten aan bij de gewoonlijke lunch op het kantoor van Allen & Overy.

Master student
Als master student zal je lunchen met twee werknemers die op dit moment in de groep/op de afdeling werken waar jouw voorkeur naar uit gaat. Hier kun je al je vragen kwijt, bijvoorbeeld over de sollicitatieprocedure, de werkzaamheden, de sfeer, etc.