Overslaan en naar de inhoud gaan

Management Traineeship

Het management traineeship is een programma waarin bedrijven op zoek zijn naar hoogopgeleid talent met leiderschapsvaardigheden. Tijdens dit programma, wat gemiddeld twee jaar duurt, wordt de trainee begeleid en opgeleid tijdens een werk-/leertraject.

Profiel management trainee
Wanneer je wilt gaan solliciteren naar een management traineeship zal je aan de volgende punten moeten voldoen:
• Een (bijna) afgeronde WO-master. Er wordt meestal niet naar een specifieke richting gevraagd, maar de kandidaat moet wel beschikken over communicatieve vaardigheden.
• Weinig tot geen werkervaring hebben opgedaan. Bedrijven willen zich vooral richten op jonge mensen. Vaak wordt er een maximale werkervaring gevraagd van drie jaar.
• Ervaring op het gebied van leidinggeven.
• Nevenactiviteiten gedaan tijdens jouw studie. Bedrijven vinden het belangrijk dat jij naast je studie je nog meer bezig bent gaan houden met jouw ontwikkeling. Deze kan je melden als nevenactiviteiten. Dit kan bijvoorbeeld ook een reis zijn.

Daarnaast wordt er van elke kandidaat verwacht dat hij beschikt over de volgende competenties:
• Analytisch sterk zijn
• Een teamplayer zijn
• Goed anderen kan motiveren
• Uitstekende sociale vaardigheden hebben
• Commercieel en resultaatgericht denkend.

Sollicitatieprocedure
De sollicitatieprocedure begint zoals bij elke vacature altijd bij het schrijven van een goede motivatiebrief met een bijgevoegd curriculum vitea (cv). Pas beiden altijd aan naar de functie waarnaar je solliciteert.
Wanneer jouw brief en cv onderscheidend genoeg zijn word je uitgenodigd voor het eerste gesprek. Bij sommige bedrijven moet er voor dit gesprek eerst nog een persoonlijkheidstest worden afgenomen. Het profiel wat uit deze test rolt zal worden besproken tijdens dit eerste gesprek.
Na dit gesprek volgen er één of meerdere assessments. Tijdens deze dag zal elke kandidaat een probleem of opdracht voorgedragen krijgen. Doel is om te laten zien hoe je het probleem op een creatieve en effectieve manier benaderd.
Als einde zal je een tweede en laatste gesprek krijgen met een manager van het bedrijf. Wanneer dit gesprek goed verloopt is het heel waarschijnlijk dat je wordt aangenomen voor het traineeship.

Inhousedagen
Vaak zie je dat bedrijven een inhousedag organiseren om voor het sollicitatieproces al kennis te maken met geïnteresseerden van de traineeships. Op zo een dag komen studenten en het bedrijf meer over elkaar te weten. Dit is een ideale gelegenheid om alvast een goede indruk achter te laten bij het bedrijf. Andersom geldt uiteraard ook dat het bedrijf een goede indruk bij jou wil achterlaten. Maak over jezelf een kleine pitch die je kan vertellen om een goede beeld te geven aan het bedrijf.