Overslaan en naar de inhoud gaan

PR / Communicatie startersvacature

Op welke banen kun je solliciteren als je een PR / communicatie achtergrond hebt? 

Als je een PR / Communicatie achtergrond hebt, zijn er tal van mogelijkheden om te solliciteren bij grote bedrijven, waar wij veel vacatures voor hebben, zoals Nestlé, Berenschot en Pon. Dit soort bedrijven zoeken starters met een PR / Communicatie achtergrond, waarmee ze jou kunnen opleiden tot een grote speler in de PR / Communicatie sector! Bekijk hier welke vacatures op dit moment online staan voor de PR / Communicatie sector.

Wat zijn de belangrijkste beroepen in de PR / Communicatie sector?

Met een PR / Communcatie achtergrond zijn er tal van beroepen die ervoor zorgen dat jij een leuke baan kunt krijgen. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Marketing communicatie & PR verantwoordelijke
  • Marketing communicatieadviseur

 

Hoe ziet je werkdag eruit in de PR / Communicatie sector?

Als starter in de PR / Communicatie  sector verschilt je werkdag heel erg van de functie die je hebt. Het is namelijk wel logisch dat een communicatieadviseur hele andere taken heeft als een communicatie & PR verantwoordelijke. Bekijk hieronder een voorbeeld van een vacature van een communicatieadviseur bij Pon:

  • (Mede) opstellen en in de praktijk brengen van het marketingplan;
  • Voorbereiden, uitvoeren en coördineren van alle marketing- en communicatieactiviteiten;
  • Bedenken, opzetten en uitvoeren van (online) campagnes;

 

Hoe verloopt het een sollicitatieproces doorgaans? 

Bij ieder bedrijf verschilt dit. We nemen KPMG als voorbeeld:

  • Stap 1: KPMG Talent Pitch. Hierbij heb je een gesprek van 1,5 uur waarbij jij jezelf gaat proberen te verkopen.
  • Stap 2: Het eerste gesprek. Mocht je de Talent Pitch doorkomen, nodigt KPMG je uit voor een eerste gesprek, waarin je kennis maakt met het bedrijf.
  • Stap 3: Vervolggesprek. Mocht het van beide kanten positief aanvoelen, dan is er een vervolggesprek, waarbij er meer diepgang zit in de functie en de inhoudelijke thema's waar je mee te maken krijgt.
  • Stap 4: Screening. Hierbij screenen de recruiters iedereen die gaat werken bij het bedrijf. Van referenties tot aan paspoorten, om na te gaan of alles wat er wordt verteld, daadwerkelijk klopt.
  • Stap 5: Aanbod. Klopt alles en is iedereen positief? Dan gaan ze over op het aanbod en kan je beginnen met werken als er een overeenkomst getekend wordt!

Wat ga je ongeveer verdienen in de PR / Communicatie sector? 

In de PR / Communicatie sector zijn er veel bedrijven die opzoek zijn naar verschillende functies. Bij de ene functie is er meer vraag als bij de ander. Bij de functie communicatieadviseur, kan het bedrag oplopen tot 45.000, - per jaar. Ga na welke functie bij jou het meest past en zoek op wat de schattingen zijn voor jou!

Bekijk hier de mogelijkheden ten aanzien van afstudeerstages en traineeships in de Supply Chain sector, mocht je toch geen interesse hebben in een business course.