Overslaan en naar de inhoud gaan
Wat moet je allemaal weten over een inhousedag

Wat moet je allemaal weten over een inhousedag?

Waarom een inhousedag? 


Tijdens een inhousedag krijgen zowel studenten als bedrijven een goede indruk van elkaar. Na een inhousedag heeft een student een goed beeld van de organisatie. Daarnaast ziet het bedrijf of ze met mogelijk talent te maken hebben. Naast het leren kennen van een bedrijf, heeft een inhousedag ook andere voordelen voor studenten. Zo kunnen ze op deze dag goed hun netwerk uitbreiden. Via een inhousedag kun je een impressie krijgen van de werkzaamheden en de cultuur binnen een bedrijf. Om gezien te worden tijdens een inhousedag is het ook van belang om jezelf goed te laten zien en veel vragen te stellen.

Wat is het profiel van een student voor een inhousedag? 


Over het algemeen zoeken bedrijven voor hun inhousedagen, studenten en starters die proactief en sociaal vaardig zijn. Elk bedrijf heeft zijn eigen sollicitatieprocedure en het is belangrijk om hier goed op voorbereid te zijn. Hiervoor kun je je inlezen op de website van het bedrijf. Op het moment dat je solliciteert voor een inhousedag betekend dit niet meteen dat je geselecteerd wordt. Nadat je je hebt ingeschreven, start er een sollicitatieprocedure. Ook deze kan per bedrijven verschillen.

Jezelf voorbereiden op een inhousedag:

Om er voor te zorgen dat je zo goed mogelijk voor de dag komt is het belangrijke de volgende punten op orde te hebben:

  •               Stuur een CV die voldoet aan de vacature

 

Tijdens de sollicitatie procedure:

  • Bereid je goed voor, lees je bijvoorbeeld goed in, over het bedrijf. 
  • Pak de kans om jezelf te verkopen. Zorg ervoor dat je zowel de sterke als zwakke punten van jezelf weet en dat je dit kan beargumenteren. 
  • Zorg dat je netjes gekleed bent.

Wat gebeurt er na een inhousedag? 


Wanneer je een goede indruk hebt gemaakt bij een bedrijf kan het zijn dat een bedrijf jou direct een stage of zelfs een baan aanbiedt. Wanneer het jou niet uitkomt om de baan aan te nemen, is het handig om wel in de toekomst opnieuw contact met het bedrijf op te kunnen nemen. Denk jij dat je het in je hebt om geselecteerd te worden voor een Inhousedag? Kijk dan op onze website waar je alle inhousedagen van top bedrijven vindt.