Overslaan en naar de inhoud gaan

Young Coffee Talent Program

Bedrijf: Young Colfield
Richting(en): Consulting |
Niveau: WO
Locatie: Amsterdam
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Young Colfield

Talent Program

Voor ons Talent Program zijn wij altijd opzoek naar jonge professionals die het maximale uit zichzelf willen halen. Talenten die de beste zijn en de beste willen blijven. Ben je er nog niet uit in wat voor rol of organisatie jij het beste tot je recht komt? Of waar jij het gelukkigst van wordt? Dat geeft niet. Wij staan klaar om samen met jou op ontdekkingsreis te gaan.

Jij hebt een passie voor organisaties. Van profit tot non-profit, van start-up tot corporate. Of het nu gaat om het optimaliseren van processen, projectmanagement of communicatie: jij zet je tanden erin en laat niet meer los. In twee jaar voer jij drie tot vier opdrachten uit bij verschillende organisaties in verschillende rollen. Ook buiten de opdrachten om zorgen wij ervoor dat je je blijft ontwikkelen door intensieve persoonlijke begeleiding.

Door hardskill trainingen als SCRUM, Adviesvaardigheden en Appreciative Inquiry blijf jij jezelf ontwikkelen. Maar wij focussen ons niet alleen op de harde skills. Bij ons zijn soft skills net zo belangrijk. Jij bent onbevangen, daadkrachtig en wilt reflecteren op jezelf. Bij Young Colfield zorgen we voor een omgeving waarin dat kan en volg je trainingen als Conflicthantering en Persoonlijk Leiderschap.

En je doet het bij ons niet alleen. Samen met zeven andere trainees vorm je een traineegroep waarmee je een hechte band opbouwt. Door intervisies, maandelijkse inspirerende sessies, veel gezelligheid én een Talent Manager die altijd voor je klaar staat, haal jij het maximale uit deze reis.

Voorwaarden Talent Program Do you have what it takes?

Universitaire studie

Een afgeronde universitaire studie, welteverstaan. Bij voorkeur Bedrijfskunde, Organisatiewetenschappen of een andere studie waarin je jouw passie voor organisaties hebt kunnen botvieren.

Lef

Een gezonde dosis durf is essentieel in ons werk. Jij wandelt dus fluitend buiten de gebaande paden. 

Authentiek

Je bent zelfkritisch en staat te popelen om te groeien. Daarnaast zijn je sociale skills goed ontwikkeld. We vinden het namelijk heel belangrijk om met fijne mensen te werken.

Maximaal 2 jaar werkervaring

Helemaal geen werkervaring? Geen probleem. Een beetje werkervaring? Ook prima.

Nevenactiviteiten

Bestuurslid van de studie- of voetbalvereniging, redacteur voor het studieblad of student-assistent: je deed verschillende dingen naast je studie.

Selectieprocedure Talent Program I have what it takes!

Mooi. Maar Young Colfielder word je niet zomaar. Check hieronder hoe onze selectieprocedure verloopt.

1. Stuur jouw cv

Plus een brief met je verhaal en het balletje begint te rollen.

2. Eerste selectiegesprek

Sterke motivatiebrief? Passend cv? Dan nodigt Anneloes je uit voor een gesprek. Zij is onze recruiter. Voorafgaand aan dit gesprek maak je een capaciteitentest bij ons esthetisch verantwoorde kantoor.

3. Tweede selectiegesprek

Test gehaald en Anneloes overtuigd? Dan vul je online een vragenlijst in over je persoonlijkheid en bespreek je de uitkomst hiervan met Els, Anne of Matthijs, onze Talent Managers.

4. Selectiedag

Wederom een goed en fijn gesprek gehad? Dan word je uitgenodigd voor de selectiedag. De selectiedag bestaat uit verschillende onderdelen waaronder een persoonlijke presentatie, assessments en individuele gesprekken. Aan het eind word je beoordeeld. Daarbij betrekken we ook graag opdrachtgevers.

5. Arbeidsvoorwaarden

Heb je ook de vierde stap succesvol doorlopen? Yes, gefeliciteerd! Tijdens een laatste gesprek nemen we alle arbeidsvoorwaarden met je door en bespreken we wanneer je gaat beginnen. We houden hier graag rekening met jou wensen en mogelijkheden, dus de startdatum is altijd in overleg.

Ga naar de website van Young Colfield

Andere mogelijkheden

Aanmelden tot en met

ZELFBEWUSTZIJNSAVONTUUR

Management

Young Colfield - Online

In het nieuwe jaar organiseren wij 3 gratis online events, die elk een stukje van deze vraag beantwoorden. Omdat wij geloven dat mensen vanuit zelfbewustzijn de wereld in beweging brengen. 
 
Wat je kunt verwachten? Topeconoom Hans stegeman met een nieuwe visie op onze economie, Dopper CEO Virginia over het runnen van een zelfbewuste organisatie, en onze eigen talent managers Els Hoebée en Anneloes van der Meer in gesprek over de impact die je kunt maken door simpelweg jezelf te zijn. Meld je gratis aan voor één of meerdere events, en begin jouw nieuwe jaar bewust!
 
#1 Hoe breng jij de economie in beweging? 🌍 Donderdag 21 januari 11.00 – 12.00 met Hans Stegeman van Triodos Bank
#2 Hoe breng jij organisaties in beweging? 🏣 Donderdag 18 februari 11.00 – 12.00 met Virginia Yanquilevich, CEO van Dopper
#3 Hoe breng jij jezelf in beweging?🚶Donderdag 11 maart 11.00 – 12.00 met Els Hoebée en Anneloes van der Meer, Talent Managers bij Young Colfield
 
Meld je direct aan of klik hier voor meer informatie over de sessies en onze visie!
Aanmelden tot en met

HR & Employer Branding stage

HRM / Recruitment, Marketing / Product Management

Young Colfield - Amsterdam

Wil jij solliciteren bij Young Colfield, voor een HR & Employer Branding stage? Leuk! Word jij enthousiast van HR en Employer Branding? Lees dan vooral verder, en wie weet tot snel.

 

Aanmelden tot en met

Sales & Event Management stage

PR / Communicatie, Marketing / Product Management

Young Colfield - Amsterdam

Zin in een persoonlijke stageomgeving waar je uitgedaagd wordt om het beste uit jezelf te halen, waar je veel vrijheid krijgt en je een bijdrage kan leveren aan het draaiende houden van Young Colfield?

Word jij enthousiast van Commercie en Event Management? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees de vacature en wie weet tot snel!