ASR | Inhousedagen.nl
Business Talent Network

Deze vacature is verstreken

Werken bij ASR

ASR
Branche

Banking/Finance

Consultancy

Aantal landen
150
Hoofdkantoor Holland
Medewerkers buitenland
0
Medewerkers NL
4 000

Wie zijn wij

Met de oprichting van de Maatschappij van Assurantie der Stad Rotterdam in 1720 begint de rijke historie van het huidige ASR. In 2003 wordt de Onderlinge Brandwaarborgmaatschappij Woudsend samen met AMEV en Stad Rotterdam de nieuwe verzekeraar Fortis ASR. In 2008 wordt Fortis Verzekeringen Nederland omgedoopt tot ASR Nederland. ASR is vanaf dat moment een zelfstandige Nederlandse verzekeraar en tevens onderdeel van de Staat.

ASR is een van de grootste verzekeraars in Nederland. Met de merken ASR, De Amersfoortse, Ditzo, Europeesche Verzekeringen en Ardanta biedt ASR een breed assortiment van financiële producten. Denk hierbij aan schade-, levens- en inkomensverzekeringen, collectieve en individuele pensioenen, zorgverzekeringen, reis-, recreatie- en uitvaartverzekeringen. Daarnaast is ASR als belegger onder meer actief in vastgoedexploitatie en ontwikkeling met business line Vastgoed.

ASR staat dus voor maar liefst 291 jaar ervaring! Sterke merken met een open en authentieke cultuur. De menselijke maat voert de boventoon. Dit betekent persoonlijke aandacht en meedenken met de klant. Evenals voelbare ondernemingslust en vakmanschap.Wij zijn persoonlijk                                                                                                                           Vertrouwen ontstaat in het contact tussen mensen. Daarom luisteren we met oprechte interesse en met als doel de ander beter te begrijpen. Om zo beter in te kunnen spelen op zijn of haar behoefte. Klanten willen met ons samenwerken omdat de medewerkers bouwen aan open en oprecht persoonlijke relaties in contact met andere mensen. Zo zorgen we voor duurzame relaties met onze klanten, distributiepartners en anderen, en met elkaar. Bij ASR werken medewerkers die er vanuit persoonlijke overtuiging op gericht zijn collega's en klanten verder te helpen.

Wij zijn aanspreekbaar                                                                                                                                    Bij alles wat we doen, begrijpen we onze rol, voelen we ons verantwoordelijk en leggen we verantwoording af. Als het nodig is spreken we elkaar aan, we stellen het op prijs dat onze klanten en onze distributiepartners dat ook doen. Zodat we kunnen groeien en verbeteren. Zodat anderen nog meer op ons kunnen rekenen. Wij zijn aanspreekbaar op het nakomen van onze belofte: waarde creëren en verspilling reduceren. De medewerkers van ASR zijn aanspreekbaar en staan open voor feedback en het geven van feedback. Managers spreken medewerkers actief aan op hun verantwoordelijkheden. We vieren successen en evalueren teleurstellingen om daar weer van te kunnen leren.

Wij zijn eigen & echt                                                                                                                                        We zijn trots op wie en wat we zijn, maar we durven ook onze kwetsbaarheid te tonen. We koesteren ieders eigenheid en we zijn open in onze communicatie naar elkaar. Alleen zo breng je unieke persoonlijkheden en specifieke talenten samen. Door het beste uit elkaar te halen, komen we tot de allerbeste oplossingen. De medewerkers van ASR respecteren zichzelf en anderen om wie ze zijn, niet om wat ze zijn. We zorgen voor een sfeer waar medewerkers zichzelf durven te zijn. Binnen ASR laten we het unieke in medewerkers tot zijn recht komen door de discussie met medewerkers aan te gaan en eigen ideeën ter discussie te stellen.Verwonderingen tijdens meeloopdag met Jos Baeten

Rubriek:

Dinsdag 14 december kwam een lang gekoesterde wens van mij in vervulling: een dag meelopen met Jos Baeten. En het was een dag om nooit te vergeten! Weg met al mijn vooroordelen, welke mede gebaseerd zijn op de boeken ‘de Prooi’ en ‘Bankroet’, dat Raad van Bestuursvergaderingen saai, stoffig en zakelijk zijn. Het tegendeel is waar! Naast de vele serieuze onderwerpen die worden besproken, is er ook ruimte voor wat humor. En was deze RvB vergadering verre van stoffig en saai!

Vertrekpunt en motivatie

Elke nieuwe lichting trainees maakt tijdens de introductieweek kennis met Jos Baeten. Dit jaar was het voor de Marco Polo groep in de vorm van een kennismakingslunch, welke door mij werd verzorgd. Tijdens de lunch vertelde Jos dat hij eigenlijk 60% van zijn tijd met de toekomst bezig moet zijn. In het kader van ‘met de toekomst bezig moeten zijn’, mijn persoonlijke ontwikkeling, mijn leiderschapscompetenties ontwikkelen en vanuit pure interesse heb ik aan Jos gevraagd om een dag met hem mee te mogen lopen. Jos reageerde zeer positief en vertelde dat ik de eerste ben met zo’n vraag. Na wat mailverkeer tussen Ellen Belgraver (de secretaresse van Jos) en mij, werd dinsdag 14 december als datum vastgesteld voor de meeloopdag.

Globaal het dagverloop

Vandaag is de grote dag! Extra vroeg naar kantoor vanwege het gure en onvoorspelbare winterweer, want je wil op deze belangrijke dag niet te laat komen! Met een gezonde spanning en klein beetje zenuwen stap ik om 8.45 uur de lift op de 8e verdieping uit. Na een kort gesprek met Jos, waarin hij mij op mijn gemak stelt en zegt: “probeer alleen maar te genieten van deze dag”, vielen de zenuwen van mij af. Mijn rol voor die dag is: toehoorder. En na elke vergadering zal Jos naar mijn weernemingen vragen.
Om 9.00 begon onze eerste afspraak met MD programma ‘green ambitions’. De leden van ‘green ambitions’ hebben een leertraject van 22 maanden doorlopen en vertellen tijdens de afsluiting van het traject wat hen is opgevallen en wat hen positief- en negatief verrast heeft in de organisatie. Wat mij opvalt is de open sfeer tijdens dit overleg. Alle leden van ‘green ambitions’ zijn heel open en eerlijk richting Jos en maken de feiten niet leuker dan ze in werkelijkheid zijn. Jos heeft dit soort sessies om feeling te krijgen wat er binnen de organisatie leeft.
Na de eerste vergadering snel terug naar de 8e verdieping. Daar krijgt Jos van Ellen een klachtenbrief van een boze klant en hebben we even tijd om onze mailbox te checken. Daarna direct door naar de volgende reeks vergaderingen met verschillende stuurgroepen. Wat mij bij al die vergaderingen opvalt is dat Jos met één vraag direct de kern van de zaak weet te raken. Geweldig om te zien!
De reeks vergaderingen werd afgesloten met een Raad van Bestuursvergadering van maar liefst 3,5 uur! Mijn langste vergadering ooit! Mijn waarneming van de RvB vergadering was dat er een sfeer van vertrouwen, harmonie en transparantie heerste. 

Opvallend en verwondering

Wat mij het meeste bij is gebleven van de meeloopdag is de snelheid waarmee de directeuren en RvB leden schakelen. Men verwerkt zo ontzettend snel informatie en legt daarbij zo snel de verbindingen met andere projecten/ lopende zaken. Een voorbeeld: als ik tijdens een discussie het eerste argument nog aan het verwerken ben, is de rest al 5 argumenten verder en heeft inmiddels 3 verbindingen gelegd. Heel inspirerend om mee te maken!
Een andere verwondering is de benaderbaarheid van de RvB leden. Het zijn net mensen . Ze zijn oprecht geïnteresseerd in je en zijn benieuwd naar wat je doet. Leuk om mee te maken! 
 

Wat mij verder verwonderde en tevens inspireerde was de manier waarop Jos de vergaderingen leidt. Allereerst door met één vraag de kern van het onderwerp te raken. Maar ook hoe Jos de overige leden in de vergadering veel vrijheid geeft, binnen een bepaalde bandbreedte. Zodra de bandbreedte bereikt wordt, geeft Jos op een natuurlijke wijze de grens aan. Met deze manier van voorzitten, merkte ik dat alle leden zich betrokken voelde bij het onderwerp en de vergadering. Maar ook dat iedereen de vrijheid voelt om te zeggen wat men denkt en/ of voelt.
Tot slot mijn laatste verwondering: openheid en transparantie. Deze twee begrippen zijn het afgelopen jaar meerdere keren onderwerp van gesprek geweest. Op mij kwam de RvB vergadering over als een vergadering waar een open en transparante sfeer heerste, waarin iedereen zich vrij voelde om vrijuit te spreken.Bij ons werken betekent heel veel. We nemen jouw persoonlijke ontwikkeling serieus. We willen weten wie jij bent, wat jouw talenten zijn en wat jou drijft. Samen creëren we jouw eigen loopbaanpad. En zorgen we voor de juiste omgeving om je talenten te ontdekken, nieuwe vaardigheden te leren en jezelf continu te ontwikkelen. Waardoor jij je thuis voelt bij ons. En jouw baan niet alleen maar voelt als werk.

Vanzelfsprekend hebben we goede arbeidsvoorwaarden. Maar ook op het gebied van MVO, maatschappelijke betrokkenheid, informele cultuur en collegialiteit zit je bij ons goed! Medewerkerstevredenheid is een van de pijlers waar we continue focus op hebben. Want het is cliche maar daarom niet minder waar: alleen met tevreden medewerkers komen we verder als bedrijf!

Persoonlijke ontwikkeling vinden we heel belangrijk binnen ASR. Er is dan ook veel aandacht voor jou als persoon. Via ons career center kun je bijvoorbeeld samen met een adviseur werken aan jouw wensen voor de toekomst.