Overslaan en naar de inhoud gaan

Inhousedag Deloitte

Thijn Schippers is woonachtig te Amsterdam en in juli 2013 afgestudeerd in Finance aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Sinds oktober 2013 is hij werkzaam als Business Analyst bij de afdeling Transaction Services:

Een jaar geleden...

‘Precies een jaar geleden was ik druk bezig met het schrijven van mijn scriptie. Dat ik wilde werken in de Mergers & Acquisitions (M&A) branche was voor mij al duidelijk. Waar ik aan de slag zou willen, wist ik toen nog niet. Nu een jaar later werk ik alweer acht maanden bij Deloitte M&A Transaction Services (TS). Als Business Analyst maak ik deel uit van het M&A Development Track. Dat wil zeggen dat ik vier maanden bij Corporate Finance (CF) aan projecten heb meegewerkt. Deze projecten waren variërend van waarderingsvraagstukken tot het maken van marktanalyses en het voorbereiden van pitches.’

Na je studie..

Veel studenten hebben nog geen goed beeld van wat ze gaan doen na hun studie. Om eens te kijken of M&A bij Deloitte iets voor jou is, kan je de inhousedag ‘Transaction Services of Corporate Finance’ bezoeken.

M&A Inhousedag

Tijdens deze M&A inhousedag ga je in een team aan de slag met een real life case. Hierbij worden dagelijkse werkzaamheden bij de afdelingen Corporate Finance en Transaction Services zo goed mogelijk nagebootst. Werkzaamheden bij CF zijn erg verschillend en bestaan onder meer uit het leiden van een fusie of overname proces, het uitwerken van financiering vraagstukken en het uitvoeren van waarderingen voor diverse doeleinden. Tijdens de casus komt de academische kennis van de universiteit ook weer terug. Werkzaamheden bij TS spreken studenten minder aan, omdat dit minder wordt behandeld op universiteiten. De voornaamste werkzaamheden van TS zijn het uitvoeren van financiële Due Diligence (DD).  Dit zijn diepgaande analyses van het te verkopen bedrijf dan wel het aan te kopen bedrijf. Tijdens de inhousedag zullen al deze werkzaamheden ruim aan bod komen. Op deze manier krijg je een goede indruk van het M&A en de werksfeer bij Deloitte.

Naast de casus is er nog genoeg ruimte om de werknemers van TS en CF te leren kennen en om vragen aan ze te stellen. Aansluitend aan de inhousedag is er een borrel en een diner. Hierin kan je als student of starter, in een informele setting, werknemers en medestudenten uitgebreid spreken.

Een inhousedag is een belangrijke eerste stap naar een startersfunctie bij CF of TS. Met de ervaring die je opdoet tijdens de inhousedag, heb je een goede start voor het sollicitatieproces. Veel van de studenten die mee hebben gedaan aan de inhousedag zijn daarna aan de slag gegaan bij Deloitte.