Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is in Inhousedag?

Een inhousedag biedt jou een prima mogelijkheid om op een vrij laagdrempelige manier in één dag kennis te maken met een bedrijf. Je meldt je meestal online aan door middel van het achterlaten van jouw cv en een korte motivatie, of het invullen van een formulier dat deze twee onderdelen combineert. Vervolgens wordt je op basis hiervan geselecteerd. Bij sommige bedrijven vindt er ook nog een selectiegesprek plaats, maar in de regel blijft het bij het opsturen van jouw cv en motivatie.

Tijdens de inhousedag luister je met ongeveer 20 andere studenten naar verschillende presentaties, is er vaak een rondleiding, een kleine case of training en ter afsluiting een borrel. In één dag kun jij zo een aardig beeld krijgen van een bedrijf en bovendien jouw ‘ultieme visitekaartje’ achterlaten. Besef dat jij aanzienlijk meer uit een inhousedag of ander contactmoment haalt wanneer jij duidelijk weet wat jouw kwaliteiten, interesses en ambities zijn. Wanneer jij dit voor jezelf duidelijk hebt zal je niet alleen in staat zijn om een beter visitekaartje achter te laten, maar kun je bovendien tijdens een inhousedag veel beter kijken of de organisatie voor jouw gevoel bij jouw past; qua bedrijf an sich en specifiek qua startfuncties.
Wanneer jij op deze bewuste manier deelneemt aan een inhousedag kan deze dag, naast dat het leuk is, ook zeer nuttig zijn.